Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

ΣΕ 20.000 ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΣΤΕΓΟΙ, 5.000 ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΠΟΛΕΩΝ…



ΣΕ 20.000 ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΣΤΕΓΟΙ, 5.000 ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΠΟΛΕΩΝ…

Τα νούμερα ανίκανα να αποτυπώσουν την πραγματικότητα. Όχι μόνο γιατί είναι αυθαίρετα, αφού είναι δεδομένη η αδυναμία οποιασδήποτε υπηρεσίας να τους καταμετρήσει. Άνθρωποι κουλουριασμένοι μέσα σε χαρτόκουτα, σκεπασμένοι με μερικές κουβέρτες πάνω σε ένα παγκάκι, κρυμμένοι στην είσοδο μιας πολυκατοικίας, κουρνιάζοντας σε κάποια γωνιά να μην ενοχλούν τους διαβάτες ή για να μην δίνουν στόχο στην αστυνομία. Εξαρτημένοι από ναρκωτικές ουσίες ή αλκοολικοί. Πρόσφυγες που καταλύουν στο δρόμο ή σε ερειπωμένα σπίτια.
Η μάχη των αριθμών όμως ενδιαφέρει το κράτος. Τον Απρίλιο του 2009 το Υπουργείο Υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης (ουδέν σχόλιον…) κατέγραψε 7.720 άστεγους ντόπιους που διανυκτερεύουν σε παγκάκια, νυκτερινά καταφύγια και ξενώνες.
Το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο για την Έλλειψη Στέγης από την πλευρά του βεβαίωσε για την ύπαρξη πάνω από 20000 αστέγων. Άλλοι πάλι διαβεβαιώνουν ότι 9 στους 10 άστεγους θα πεθάνουν άστεγοι, ότι οι «νέο-άστεγοι» δεν είναι μετανάστες, δεν είναι τοξικοεξαρτημένοι δεν είναι αποφυλακισμένοι ή πρώην τρόφιμοι ψυχιατρικών κλινικών, άλλα «συνηθισμένοι» άνθρωποι, με μια «συνηθισμένη» δουλειά που διέμεναν σε ένα «συνηθισμένο» σπίτι, άνθρωποι που «απλά» δεν τους βγήκε ένα δάνειο, τους έτυχε μια αρρώστια, αντιμετώπισαν μια απώλεια, έναν χωρισμό ή μια «απλή» κατάθλιψη.
Κάποιοι ακόμα σιγοψιθυρίζουν ότι ακόμη είναι η αρχή και ότι όλα τα σημάδια δεν είναι απλά δυσοίωνα για την έκρηξη του «φαινομένου», αλλά κάτι χειρότερο.

Ας είναι η θύελλα που έρχεται η αρχή του τέλους κάθε κράτους και κάθε εξουσίας…

Δημοσιεύτηκε από Συσπείρωση Αναρχικών


Αναδημοσίευση από:
http://anarchypress.wordpress.com/2010/10/11/ σε-20-000-υπολογιζονται-οι-αστεγοι-5-000-κοιμου/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου