Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΣ ΙΡΑΝΟΥ ΜΕ ΡΑΜΜΕΝΟ ΣΤΟΜΑ ΑΠΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΝΙΚΗΤΑ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ



Όπως σημειώνουν οι οργανώσεις, «το βράδυ της Παρασκευής, ένστολος της Δημοτικής Αστυνομίας χτύπησε με γροθιά στο πρόσωπο Ιρανό απεργό πείνας παραβιάζοντας το άσυλο των Προπυλαίων, όπου πραγματοποιούν απεργία πείνας με ράψιμο στομάτων δεκάδες Ιρανοί πρόσφυγες. Φωνάζοντας «εδώ είναι Ελλάδα ρε, τον μπούλο από δώ» ανέβηκε στα Προπύλαια κάνοντας επίδειξη τσαμπουκά σε βάρος των προσφύγων».Πριν από 2 ημέρες, Ιρανοί πολιτικοί πρόσφυγες που βρίσκονται στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου από την 1η Σεπτεμβρίου προχώρησαν σε ομαδική ανεργία πείνας και έραψαν τα στόματα τους. Ανάμεσα τους είναι και μια νεαρή γυναίκα. Στόχος τους είναι «να στείλουν το μήνυμα στους Έλληνες πολίτες και πολιτικούς, πως οι πολιτικοί πρόσφυγες από το Ιράν, κάτω από άσχημες συνθήκες όπως βασανιστήρια, εκτελέσεις, λιθοβολισμούς έχουν εγκαταλείψει την χώρα τους», ζητώντας παράλληλα χορήγηση πολιτικού ασύλου.

Οι οργανώσεις καταδικάζουν «το πογκρόμ της Δημοτικής Αστυνομίας, που δείχνει έλλειψη κάθε σεβασμού σε αγωνιζόμενους για το δίκιο τους ανθρώπους, γυναίκες και μικρά παιδιά που βρίσκονταν στο χώρο των Προπυλαίων».

Λίγη ώρα πριν το περιστατικό, η Ιρανή γυναίκα που έραψε το στόμα της, η Μαντάνα Λανισενία διακομίζονταν στο Λαϊκό νοσοκομείο, αφού κινδύνευσε να πνιγεί μετά από εμετό.

Η Κίνηση Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή καταγγέλλει, επίσης, ότι «όλη την ημέρα εξάλλου άνδρες της Ασφάλειας περιπολούσαν μέσα και έξω από τα Προπύλαια επιδιώκοντας να σπείρουν φόβο για επερχόμενη εκκένωση των Προπυλαίων από την Αστυνομία!»

Οι δικηγόροι Ευγενία Κουνιάκη και Φραγκίσκος Ραγκούσης ετοιμάζονται να καταθέσουν μήνυση για το περιστατικό, ζητώντας «την παραδειγματική τιμωρία του τραμπούκου αστυνομικού του Δήμου της Αθήνας». Τη Δευτέρα, θα δοθεί συνέντευξη Τύπου στα Προπύλαια στις 13:00.

«Ο Νικήτας Κακλαμάνης έχει συγκροτήσει ένα αστυνομικό σώμα ρατσιστικό που δεν διστάζει να χτυπάει Ιρανούς πρόσφυγες με ραμμένο στόμα και να κραυγάζει την ίδια ώρα ρατσιστικά παραβιάζοντας το πανεπιστημιακό άσυλο. Οι φοιτητές, οι πανεπιστημιακοί, οι εργαζόμενοι θα του δώσουν την απάντηση που του αξίζει με τους κοινούς αγώνες με τους πρόσφυγες για δικαιώματα, άσυλο και ελευθερίες», σχολίασε το μέλος της Κίνησης και υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Πέτρος Κωνσταντίνου.

tvxs.gr




Σάββατο, Οκτώβριος 16, 2010

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΑΘΑΡΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΠΟΥ ΒΙΑΙΟΠΡΑΓΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΡΑΜΜΕΝΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑ.
ΕΑΝ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ,ΤΟΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΧΕΣΟΥΜΕ.

ΠΡΕΖΑ TV
16-10-2010


Αναδημοσίευση από:
http://prezatv.blogspot.com/2010/10/blog-post_7502.html

2 σχόλια:

  1. Καποιος που παρακολουθησε το videaki και που μιλαει Αραβικά να μας πει τι λεει ο Ιρανος στον αστυνομικο...Το Yunan ειναι το μονο που καταλαβα....επιπλεον αυτο το "εδω ειναι Προπυλαια και δεν μπορεις"γελώντας ειρωνικά..δεν το καταλαβαινω!
    Εξω απο τα Προπυλαια πριν εφτα χρονια αν θυμαμαι καλα,εσερναν μια φιλη μου για 100 μετρα προκειμενου να της παρουν την τσαντα!Ανθρωπος ηταν,συνανθρωπος-παλιανθρωπος αυτος που της επιτεθηκε που έτυχε να γεννηθεί σε αλλη χωρα αλλα όταν οι αστυνομικοι ετρεξαν πισω του,υπηρχαν πολλοι που φωναζαν"μπατσοι θα πεθανετε!τι κανετε εκει ΡΕ!Αφηστε τον ανθρωπο!".Για να καταλαβω..και τοτε δεν μπορουσαν?...συμβαινει κατι στα Προπυλαια που δεν εχω καταλαβει?Για τη φιλη μου που αιμοφερτη κειτονταν έχοντας παθει σοκ,κανενας δεν ενδιαφερθηκε περα απο τους δυο αστυνομικους που ειδαν το περιστατικο!Λυπαμαι πολυ που το λεω αλλα αν δεν βρισκεσαι μπροστα σε τετοια περιστατικα ποτε δεν μπορεις να εισαι σιγουρος τι συμβαινει!Και ας αναρωτηθουμε ολοι μας τελικα τι ειδους αστυνομια θελουμε,το κατα ποσο η δικη μας συμπεριφορα διαμορφωνει συμπεριφορες και πως γενικα οι ρατσιστες υπαρχουν παντου..ακομη και σε εκεινους που ακουνε "αστυνομικος" και καταλαβαινουν "Μπατσος"! Στα δυσκολα,φιλοι μου όλοι στο 100 θα τηλεφωνησουμε...!Εχω κουραστει πολυ με αυτην την κατασταση και την υποκρισια και ναι πιστευω πως η κοινωνια μας δεν ειναι τοσο ωριμη ωστε να μην εχει στους κολπους της αυτην την ομαδα των εργαζομενων...τους χρειαζομαστε και τους εχουμε κανει ολους κομπλεξικους με τις αποψεις μερικων συμπολιτων μας που αποτελουν αρρωστα καταλειπα εποχων που εχουν περασει...δυστυχως καποιοι συνεχιζουν να διατηρουν τετοιες αντιληψεις γιατι οι γενικοτερες ιδεες τους δεν εχουν τιποτε αλλο να πουν στο σημερινο Ελληνα... διατηρουνται με τον φανατισμο και με την απαξιωση αρχων και ιδεων που τρεφουν αυτην την κοινωνια για αιωνες...αν αυτο δεν ειναι φασισμος...τοτε αναρωτιεμαι τι ειναι!
    Ειναι λοιπον δεδομενο πως ο αστυνομικος σημερα εχει χασει τη θεση τους σε αυτην την κοινωνια,τον αυτοσεβασμο, ζει και κινειται με το φοβο και αν καποιος ασχοληθει εστω και λιγο με την ψυχολογια θα δει πως τον Μπατσο τον δημιουργει η κοινωνια...εγω,εσυ,οι άλλοι... το πεζοδρομιο γενικα και οχι οι σχολες!Ειδικα για τα νεα παιδια που πρεπει να ειναι αριστουχοι και πρωτοι των πρωτων προκειμενου να μπουν στις σχολες αστυνομιας και το κανουν μονο και μονο για λογους οικονομικης και επαγγελματικης εξασφαλισης, ειναι άδικο...ειναι πολυ αδικο...
    Ισως καποιοι απο σας να με παρεξηγησετε για τις αποψεις μου αλλα ειλικρινα θα δεχτω την οποια κριτικη και θα απαντησω χωριστα...Γιατι πιστευω πανω απο ολα στον ανθρωπο,ποτε δε γενικευω και δε χαρακτηριζω ανθρωπους απο το επαγγελμα τους ή απο το τι επιλεγουν να κανουν στη ζωη τους...Σε ολα και για ολα υπαρχει μια λογικη ή ρομαντική εξήγηση...
    Ευχαριστω πολυ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αχ Μαριάννα μου..

    Μου φαίνεται πως χρειάζεσαι κάποιον να σου αποκαλύψει την Αμερική..

    Ιδού λοιπόν..

    http://stixo-mythia.blogspot.com/2010/12/greek-police-heroes.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή