Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Καταστρέφουν τα ρούχα τους πριν τα πετάξουν, για να μην τα παρουν οι άστεγοι..!!



Τη στιγμή που ο χειμώνας στο Μανχάταν είναι βαρύς και το ένα τρίτο της πόλης πλήττεται από τη φτώχεια, η εταιρεία ρούχων H&M’s και άλλες άλλες μεγάλες εταιρείες ένδυσης καταστρέφουν τα αφόρετα ρούχα που τους περισσεύουν πριν τα πετάξουν στα σκουπίδια, έτσι ώστε να μην τα φορέσει ή τα πουλήσει κανείς.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ των New York Times, είναι συνηθισμένη τακτική του καταστήματος H&M, στο Μανχάταν, να καταστρέφει στοίβες αφόρετων ρούχων. Οι άστεγοι είναι οι πιο κατάλληλοι να επιβεβαιώσουν το γεγονός καθώς ψάχνουν στις πυραμίδες από ρούχα για να βρουν αυτά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν, χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Επίσης, την εβδομάδα πριν τα Χριστούγεννα βρέθηκαν δεκάδες τρυπημένα ενδύματα πεταγμένα σε σκουπιδοντενεκέδες από τα πολυκαταστήματα Wal-Mart, λίγα μέτρα μακριά από την 35η Λεωφόρο.

Οι υπεύθυνοι των καταστημάτων της H&M, δεν φαίνονται πρόθυμοι να απαντήσουν στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων ενώ των Wal-Mart, υποστήριξαν ότι τα περισσευούμενα ρούχα τους τα διοχετεύουν σε φιλανθρωπίες.

Η εταιρία H&M που εδρεύει στην Σουηδία, έχει έναν υπεύθυνο που συντονίζει τις προσπάθειες της εταιρίας να πληροί και να ενισχύει τα κριτήρια αειφορίας. Στο αντίστοιχο σάιτ προβάλλεται η μείωση του μεγέθους των ετικετών, ως πρακτικής της H&M για εξοικονομηθεί ενέργεια. Άλλη μια κίνηση εντυπωσιασμού στο πλαίσιο του «κοινωνικού προφίλ» της εταιρείας…

Αναδημοσίευση από tvxs.gr

1 σχόλιο:

  1. Τα (καλοντυμένα και καλογραβατωμένα) στελέχη κάποιων επιχειρήσεων αποφασίζουν πως στις εταιρίες τους συμφέρει πιο πολύ να καταστρέφουν τα ρούχα που τους περισσεύουν για να μην τα μαζεύουν οι άστεγοι και ντύνονται μ' αυτά..

    (Ε, ναι.. Όχι και να κυκλοφορούνε άστεγοι ντυμένοι με 'φίρμες'.. Καλύτερα να μην έχουν ρούχα να βάλουν.. Ή, ακόμη καλύτερα, να πεθάνουν απ' το κρύο..)

    Συγγνώμη, αλλά αν αυτό δεν λέγεται αποκτήνωση, τότε οι λέξεις έχουν πια απ-εκδυθεί από κάθε νόημά τους..

    ΑπάντησηΔιαγραφή