Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

Θέλω βραβείο επιβίωσης


"Εμπιστέψου όχι όσους σε επαινούν για κάθε τι που κάνεις ή που λες, αλλά όσους σε επιπλήττουν για τα σφάλματά σου. " ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ

Χωρίς να θέλω να γίνω ισοπεδωτικός, όλοι μας ακούσαμε και είδαμε, λίγους μήνες πριν, και διαπιστώσαμε την «αγάπη» με την οποία μας περιέβαλε τόσο η γερμανική πολιτική ηγεσία, αλλά όπως προέκυπτε από τα ρεπορτάζ και ο γερμανικός λαός (σίγουρα παραπληροφορημένος και κατευθυνόμενος για την κατάσταση στη χώρας μας).
Τον ισχυρισμό ότι, απλά ανησύχησαν για την οικονομική μας κατάσταση και για το μέλλον της χώρας μας τον απορρίπτω ως …ηλίθιο!
Οι φίλοι μας λοιπόν οι Γερμανοί, συνεχίζοντας την επίθεση φιλίας, αποφάσισαν να ΒΡΑΒΕΥΣΟΥΝ τον Γ. Α. Π. με το κοινωνικό και πολιτικό βραβείο της Γερμανίας, «Quadriga» …
Εντάξει το πολιτικό το καταλαβαίνω, άλλωστε το …σαίνι ο πρωθυπουργός μας, είναι ο «βασιλικότερος του βασιλέως» στην τήρηση των μέτρων της διεθνούς πλουτοκρατίας εναντίων των λαών, αλλά το Κοινωνικό(!!!) που (στο διάολο) κολλάει;
Ο ελληνικός λαός στενάζει από τα μέτρα μερικών –κυριολεκτικά- τυχάρπαστων κληρονόμων πολιτικών δικαιωμάτων, που δεν έχουν δουλέψει ΜΙΑ μέρα στη ζωή τους, οι οποίοι συναγωνίζονται για το ποιος θα βρει νέους τρόπους κλεψίματος του ιδρώτα του εργαζόμενου έλληνα οικογενειάρχη και του δυστυχή συνταξιούχου, που ευτύχησε να πάρει τα ψίχουλα της σύνταξης δηλαδή τα λεφτά που ήδη τους είχε κρατήσει ο μεγαλύτερος κλέφτης και απατεώνας, το κράτος και μάλιστα …άτοκα.
Το θέατρο του παραλόγου ωχριά μπροστά στο «σκεπτικό» μιας ομάδας ανθρώπων, που εκμεταλλευόμενοι την ευπείθεια του λαού μας, εκτελούν τις εντολές των πολιτικών του αφεντικών.
Και σα να μη φτάνουν όλα αυτά, ΒΡΑΒΕΥΟΝΤΑΙ και μεταξύ τους.
Και σα να μη φτάνουν όλα αυτά, καθόμαστε και τους υπομένουμε …
Και σα να μη φτάνουν όλα αυτά, υπάρχουν άνθρωποι που χαίρονται και ζητωκραυγάζουν γι’ αυτές τις ψευτοβραβεύσεις …
Και σα να μη φτάνουν όλα αυτά, ο …χαζοχαρούμενος το ευχαριστιέται κιόλας, όντας εκτός τόπου και χρόνου (από τη γέννησή του)

2/9/10

Αναδημοσίευση από το (αδελφό) blog ΤΕΜΑΧΗΔΟΝ

Reposted from:
http://temaxidon.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου