Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Το Δίκαιο του Τραπεζίτη..


Τι ακριβώς λέει ο Προβόπουλος για τα ΚΑΠΗ:

Μεγάλος σάλος έχει ξεσπάσει σήμερα από την αναφορά στα Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ) στην ενδιάμεση έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδας. Αξίζει να δούμε τι ακριβώς γράφει η έκθεση για το θέμα αυτό:

“Επιπλέον, πολλοί φορείς που χρηματοδοτούνται από τους δήμους, όπως π.χ. τα ΚΑΠΗ, θα πρέπει να αναστείλουν ορισμένες δραστηριότητες, όπως π.χ. εκδρομές στο εξωτερικό ή δωρεάν διακοπές, για μία πενταετία, έως ότου αποκατασταθεί η δημοσιονομική σταθερότητα στη χώρα.

Από τη στιγμή που η πολιτεία βρέθηκε στην έσχατη ανάγκη να μειώσει τις συντάξεις, η λειτουργία των ΚΑΠΗ (με χρήματα των δήμων, τα οποία παίρνουν από το κράτος) δεν έχει κανένα νόημα. Είναι προτιμότερο τα χρήματα αυτά να διατεθούν για αύξηση των συντάξεων. Είναι γνωστό από τη θεωρία του καταναλωτή ότι η χρησιμότητα για τους καταναλωτές αυξάνεται περισσότερο με τη λήψη ενός χρηματικού ποσού, παρά με τη λήψη συγκεκριμένων αγαθών ίσης χρηματικής αξίας. Δεν θα πρέπει επομένως να συνεχιστούν τα προγράμματα εκδρομών των ΚΑΠΗ στο εξωτερικό με επιχορήγηση των δήμων ούτε οι επταήμερες καλοκαιρινές διακοπές με κάλυψη ολόκληρου του κόστους από τους δήμους. Εξάλλου, με τον τρόπο αυτό θα εξαλειφθεί και η διαφθορά που συνδέεται με τη λειτουργία των ΚΑΠΗ”

Αναδημοσίευση από:
http://www.zoomnews.gr/?p=57883




ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΣΤΙΧΟ-ΜΥΘΙΑΣ:

Πάνε να 'βγάλουνε λάδι΄ ή εν πάσει περιπτώσει να 'αποκαταστήσουνε την αλήθεια των λεγομένων' του Δ/ντη της Τράπεζας Ελλάδας τα 'επίσημα' MME αποδίδοντας την κριτική που δέχτηκε ο εν λόγω κύριος σε 'παραπληροφόρηση'και 'μικροπολιτική εκμετάλλευση'..

Έτσι μας επισημαίνουν πως ο κος Προβόπουλος ζήτησε το κλείσιμο των ΚΑΠΗ (σ.σ: την διακοπή της λειτουργίας τους ζήτησε και όχι απλά την αναστολή των εκδρομών των ΚΑΠΗ των χρεωμένων δήμων..) για να μπορέσουν αυτά τα χρήματα να επιστραφούν στους συνταξιούχους αφου η Πολιτεία 'αναγκάζεται' να περικόψει τις συντάξεις τους..

Δηλαδή να συρρικνωθούν κι άλλο οι συντάξεις, αλλά ως αντάλλαγμα να τους δοθούν όσα θα ψίχουλα θα εξοικονομηθούν από τις εκδρομές των ΚΑΠΗ.. Σ' έφτυσα Γιάννη να σ' αλλείψω με μύξα..

Μάλιστα..

Βεβαίως πέρα απ' το ότι είναι ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΕΛΕΕΙΝΟ να εισηγείται ένας άνθρωπος που παίρνει 4 εκ. ευρώ ετησίως (από τους φόρους και τις εισφορές μισθωτών και συνταξιούχων) την οποιαδήποτε περικοπή παροχών στους συνταξιούχους των 600 και 700 ευρώ, δεν μπαίνει καν στον κόπο να μας εξηγήσει (ο ίδιος ή οι αυλοκόλακες του) γιατί 'βρίσκεται η Πολιτεία στην έσχατη ανάγκη να μειώσει τις συντάξεις ' και δεν επείγεται να τις επιστρέψουν οι Τράπεζες τα 4 δισ. ευρώ από τις προνομιούχες μετοχές (χώρια δηλ. τα 28 δισ. που έλαβαν αγύριστα..)που της οφείλουν.. Για να μην μιλήσουμε για τα δισ-υπέρογκα ποσά που λαμβάνουν τα Golden Boys, ή για τον ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ για τα οποία φυσικά ουδείς κοπτόμενος υπέρ της σφαιρικής και έγκυρης ενημέρωσης δημοσιογράφος δεν βγάζει τσιμουδιά..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου