Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Ανατριχιαστικό! Επίθεση από αστυνομικούς σε AMEA στο Λονδίνο!


Παρουσιαστης εκπομπης - Δημοσιογραφος: Ben Brown - BBC
Μεταφραση: Denyal απο ΣχΣ

Ο Jody McIntyre δέχτηκε επίθεση από αστυνομικούς ενώ βρισκόταν στην αναπηρική καρέκλα του κατα τη διάρκεια φοιτητικής διαδήλωσης στο Λονδίνο, σχετικά με τον τριπλασιασμό των διδάκτρων στα πανεπιστήμια. Στο BBC τον περιμένει ακόμα μια επίθεση...

ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΙΧΟ-ΜΥΘΙΑΣ:
Ο (τυπικός) ρόλος της Αστυνομίας και των ΜΜΕ στις κινητοποιήσεις.. Τίποτε περισσότερο.. Οι αστυνομικοί δεν διστάζουν να χτυπήσουν (δύο φορές!) ένα άτομο με ειδικές ανάγκες προκειμένου να προκαλέσουν τους διαδηλωτές να χρησιμοποιήσουν βία.. Και ο δημοσιογράφος δεν διστάζει να ανακρίνει το θύμα προσπαθώντας μάλιστα να τον παρουσιάσει ως επικύνδινο για την Αστυνομία και την Τάξη(!!)..

Και ας μην βιαστεί κανείς να πει πως υπάρχουν καλοί και κακοί παντού.. Οι άνθρωποι εδώ είναι απλώς επαγγελματίες.. Κάνουν (και μάλιστα καλά..) την δουλειά τους..

Τι να κάνουμε; Για κάποιους, το να είναι καθάρματα (προκειμένου να υπερασπιστούν το δίκαιο των αφεντικών τους) είναι απλώς ο τρόπος που βγάζουν το ψωμί τους..

2 σχόλια:

  1. Την εξήγηση για το συμβάν την έδωσε ο ίδιος ο παθών.Όλα αυτά γίνανε για να προκαλέσουν την φυσιολογική αντίδραση του κόσμου. Για να έχουν να λένε μετά πως είχαν ν΄αντιμετωπίσουν ένα αγριεμένο πλήθος. Η προβοκάτσια σε όλο της το μεγαλείο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βάζω από την μία μεριά την ανανδρία και την αποκτήνωση των αστυνομικών και την προφανή γελοιότητα και το ρουφιανιλίκι του δημοσιογράφου.. Και από την άλλη, την αφοβιά, την πνευματική συγκρότηση και, γενικότερα, την στάση ζωής που έχει αναπτύξει αυτό το παλληκάρι.. Και σκέφτομαι, κοίτα να δεις, η ανθρωπιά βρίσκει πάντοτε τον τρόπο να θριαμβεύει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή