Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

GREEK POLICE HEROES ή Φασισμός..;



Αφορμή για την παρούσα ανάρτηση αποτέλεσε το σχόλιο μιας φίλης (και συνεργάτιδας στην Στιχο-Μυθία) σε μία παλαιότεη αναδημοσίευσή μας από την TV Χωρίς Σύνορα με θέμα τον ξυλοδαρμό μεταναστών από αστυνομικούς της Δημοτικής αστυνομίας ιρανού μετανάστη απεργού πείνας με δεμένο στόμα.

Το σχετικό δημοσίευμα βρίσκεται εδώ:
http://stixo-mythia.blogspot.com/2010/10/blog-post_17.html
και ο λόγος της καθυστέρησης μου στην αναφορά του είναι ότι μόλις σήμερα υπέπεσε στην αντίληψή μου..

Το video που δημοσιεύτηκε μετά τον ξυλοδαρμό είναι αυτό:



Το σχόλιο της φίλης έχει ως εξής:

"Καποιος που παρακολουθησε το videaki και που μιλαει Αραβικά να μας πει τι λεει ο Ιρανος στον αστυνομικο...Το Yunan ειναι το μονο που καταλαβα....επιπλεον αυτο το "εδω ειναι Προπυλαια και δεν μπορεις"γελώντας ειρωνικά..δεν το καταλαβαινω!
Εξω απο τα Προπυλαια πριν εφτα χρονια αν θυμαμαι καλα,εσερναν μια φιλη μου για 100 μετρα προκειμενου να της παρουν την τσαντα!Ανθρωπος ηταν,συνανθρωπος-παλιανθρωπος αυτος που της επιτεθηκε που έτυχε να γεννηθεί σε αλλη χωρα αλλα όταν οι αστυνομικοι ετρεξαν πισω του,υπηρχαν πολλοι που φωναζαν"μπατσοι θα πεθανετε!τι κανετε εκει ΡΕ!Αφηστε τον ανθρωπο!".Για να καταλαβω..και τοτε δεν μπορουσαν?...συμβαινει κατι στα Προπυλαια που δεν εχω καταλαβει?Για τη φιλη μου που αιμοφερτη κειτονταν έχοντας παθει σοκ,κανενας δεν ενδιαφερθηκε περα απο τους δυο αστυνομικους που ειδαν το περιστατικο!Λυπαμαι πολυ που το λεω αλλα αν δεν βρισκεσαι μπροστα σε τετοια περιστατικα ποτε δεν μπορεις να εισαι σιγουρος τι συμβαινει!Και ας αναρωτηθουμε ολοι μας τελικα τι ειδους αστυνομια θελουμε,το κατα ποσο η δικη μας συμπεριφορα διαμορφωνει συμπεριφορες και πως γενικα οι ρατσιστες υπαρχουν παντου..ακομη και σε εκεινους που ακουνε "αστυνομικος" και καταλαβαινουν "Μπατσος"! Στα δυσκολα,φιλοι μου όλοι στο 100 θα τηλεφωνησουμε...!Εχω κουραστει πολυ με αυτην την κατασταση και την υποκρισια και ναι πιστευω πως η κοινωνια μας δεν ειναι τοσο ωριμη ωστε να μην εχει στους κολπους της αυτην την ομαδα των εργαζομενων...τους χρειαζομαστε και τους εχουμε κανει ολους κομπλεξικους με τις αποψεις μερικων συμπολιτων μας που αποτελουν αρρωστα καταλειπα εποχων που εχουν περασει...δυστυχως καποιοι συνεχιζουν να διατηρουν τετοιες αντιληψεις γιατι οι γενικοτερες ιδεες τους δεν εχουν τιποτε αλλο να πουν στο σημερινο Ελληνα... διατηρουνται με τον φανατισμο και με την απαξιωση αρχων και ιδεων που τρεφουν αυτην την κοινωνια για αιωνες...αν αυτο δεν ειναι φασισμος...τοτε αναρωτιεμαι τι ειναι!
Ειναι λοιπον δεδομενο πως ο αστυνομικος σημερα εχει χασει τη θεση τους σε αυτην την κοινωνια,τον αυτοσεβασμο, ζει και κινειται με το φοβο και αν καποιος ασχοληθει εστω και λιγο με την ψυχολογια θα δει πως τον Μπατσο τον δημιουργει η κοινωνια...εγω,εσυ,οι άλλοι... το πεζοδρομιο γενικα και οχι οι σχολες!Ειδικα για τα νεα παιδια που πρεπει να ειναι αριστουχοι και πρωτοι των πρωτων προκειμενου να μπουν στις σχολες αστυνομιας και το κανουν μονο και μονο για λογους οικονομικης και επαγγελματικης εξασφαλισης, ειναι άδικο...ειναι πολυ αδικο...
Ισως καποιοι απο σας να με παρεξηγησετε για τις αποψεις μου αλλα ειλικρινα θα δεχτω την οποια κριτικη και θα απαντησω χωριστα...Γιατι πιστευω πανω απο ολα στον ανθρωπο,ποτε δε γενικευω και δε χαρακτηριζω ανθρωπους απο το επαγγελμα τους ή απο το τι επιλεγουν να κανουν στη ζωη τους...Σε ολα και για ολα υπαρχει μια λογικη ή ρομαντική εξήγηση...
Ευχαριστω πολυ... "

ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΙΧΟ-ΜΥΘΙΑΣ:

Αγαπημένη φίλη

Θα προσπαθήσω να είμαι σύντομος, όσο μπορώ, όπως σε όλα τα σχόλιά μου σ' αυτόν τον Ιστότοπο, τον οποίο δεν τον δημιούργησα για να προβάλλω τόσο τις δικές μου απόψεις, όσο για να δίνονται μέσα από αυτόν τα εναύσματα για να επανερμηνεύουμε τους Μύθους που ορίζουν (και ενδεχομένως καλυτερεύουν ή χειροτερεύουν σε τελική ανάλυση) τις ζωές μας..

Σαν μία τέτοια, πρώτης τάξεως μάλιστα, ευκαιρία αντιμετωπίζω το δικό σου σχόλιο για να αναρωτηθούμε εαν η αστυνομία που έχουμε, είναι αυτή που αξίζει κάθε πολίτης που "στα δύσκολα", όπως λες, θα θελήσει να απευθυνθεί..

Έτσι θα αφήσω ασχολίαστη την προτροπή σου να μας μεταφράσει κάποιος τα αραβικά του ανθρώπου που είδε να τους επιτίθενται αστυνομικοί κατά την διάρκεια της διαμαρτυρίας τους (αν και πολύ θα ήθελα να πιστεύω πως το επίπεδο των αστυνομικών μας είναι τέτοιο που να τους επιτρέπει να θίγονται όταν ακούν κάποιον να τους προσβάλλει στα αραβικά, όπως υπονοείς..!)

Επίτρεψέ μου επίσης να μην σχολιάσω ούτε την μαρτυρία της φίλης σου (την οποία καθόλου δεν αμφισβητώ, κάθε άλλο), παρά λέγοντας απλώς ένα 'μπράβο' στους δημόσιους υπαλλήλους που κάνανε απλά την δουλειά τους (κάποιος άλλος ίσως και να σχολίαζε ότι αν χρειάζεται να λέμε μπράβο σε κάποιον υπάλληλο που απλά κάνει την δουλειά του, αυτό μάλλον είναι ύποπτο για το σύνολο των συναδέλφων του, γιατί, πολύ απλά τούτο σημαίνει πως αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα..)

Το μόνο σχόλιο που θα ήθελα να κάνω είναι το εξής:

Μιλάς για φασισμό..

Ο φασισμός,όσο δεν με απατούν οι ταπεινές μου γνώσεις, ως πολιτικοκοινωνικό κίνημα, πρεσβεύει τη δημιουργία ενός ολοκληρωτικού κράτους που όλα θα υπακούνε στον κεντρικό μηχανισμό, θα δρουν και θα υπάρχουν όπως αυτός θέλει, όλα θ' ανήκουν στην κεντρική εξουσία του κράτους και τίποτα δε θα υπάρχει έξω από αυτό. Το σύνθημά του, σύμφωνα με τον δημιουργό του Μπενίτο Μουσολίνι, ήταν «να πιστεύεις, να υπακούς, να πολεμάς».

Σε μία πιο ελεύθερη μετάφραση ο φασισμός είναι η ιδεολογία εκείνη που επιβάλλει την κρατική εξουσία διά πυγμής και ροπάλου (εξ ου και fasces, το αρχαίο ρωμαϊκό έμβλημα εξουσίας που παρίστανε μια δέσμη ράβδων με έναν πέλεκυ στο εσωτερικό της, δείγμα της 'ισχύος εν τη ενώσει') και της απόλυτης συντριβής των εχθρών της εξουσίας..

Στην κοινή καθομιλουμένη η έννοια του φασισμού ταυτίζεται με την έννοια της απολυτοποίησης.. Έτσι αναφερόμαστε σε κάποιον αποκαλώντας τον φασίστα όταν, για παράδειγμα, με αφορμή μία πράξη εγκληματικότητας από έναν ή δύο μετανάστες (κακή ώρα αυτούς που αναφέρεις..), κατηγορεί όλους τους μετανάστες ως εγκληματίες.. Είναι η περίφημη θεωρεία της "συλλογικής ευθύνης" που έφερε μερικά εκατομύρια Εβραίων στα Χιτλερικά Ολοκαυτώματα..

Κοντολογής (και ανακεφαλαιώνοντας) θα έλεγα πως Φασισμός είναι η εξουσιαστική λογική που ποινικοποιεί, καταστέλλει και ευτελίζει την διαφορετικότητα σε κάθε περισταση που αυτή απειλεί με την δυσ-αρμονία της το Κρατικό Status Quo..

Εαν κάπως έτσι είναι τα πράγματα και εφ' όσον είναι "πολύ άδικο να γενικεύουμε και να χαρακτηρίζουμε τους ανθρώπους από το επάγγελμά τους" όπως λες..

Ένα μόνο θέλω να σε ρωτήσω (και να διερωτηθώ μαζί σου):

ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΠΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΘΑ ΘΕΛΑΝΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ;

ΤΟΥΣ ΕΧΕΙΣ ΡΩΤΗΣΕΙ;

ΟΛΟΥΣ;


Ξέρεις γιατί σε ρωτάω..;



Για τους εξής λόγους..:



Video φτιαγμένο από αστυνομικό, παρμένο από το φόρουμ αστυνομικών:
http://www.ecfpo.gr/forum/viewtopic.php?f=1&t=3889
ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΗ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ: Τελειώνει (κάντε pause στο 3:23΄!) με τον Δελτά να παρασέρνει σε φονική πορεία δύο διαδηλωτές ..
Ενδεικτικό σχόλιο συναδέλφου του αστυνομικού:Πολυ καλο το βιντεο , μπραβο φιλε για τον χρονο που αφιερωσες






Κρανοφόροι με ελληνικές σημαίες και Χρυσαυγίτες σε κοινή δράση με τα ΜΑΤ!!!
Σχόλιο: ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΠΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΘΑ ΘΕΛΑΝΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ;






Αστυνομία σε κοινή δράση με την Χρυσή Αυγή..
Σχόλιο: το προηγούμενο..






Κουκουλοφόροι ασφαλίτες με ρόπαλα λίγο πριν την εξόρμησή τους..!!!
Σχόλιο: Μέχρι κι η Τατιάνα το 'πιασε το νόημα.. Εμείς οι υπόλοιποι..;






Κάπως έτσι στήνονται οι σκευωρίες..
Σχόλιο: Το λέει ο Λάκης..







Σύλληψη και άγριος ξυλοδαρμός 13άχρονου από πολλές διμοιρίες των ΜΑΤ - Πολυτεχνείο 1995
Σχόλιο: ΤΙ ΑΝΤΡΕΣ!!!






ΜΑΤ εναντίον Φοιτητών..!!
Σχόλιο: Όλο το video είναι ενδεικτικό της συμπεριφοράς των αστυνομικών λειτουργών.. Κάντε zoon sto 3:25΄! Γνήσιος απόγονος του 1973..!






"Οι φοιτητές είναι παιδιά μας"..
Σχόλιο: Δουλειά δεν είχε ο διάολος.. γαμ.. τα παιδιά του..(με ληγμένα προφυλακτικά..)







ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΜΑΤ ΚΑΤΑ ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ 6 5 2010
Σχόλιο: Just an ordinary day..
Ενδιαφέροντα zoom στα: 0:12΄(κλωτσιά στα κίτρινα..), 0:45΄ (βαράμε για να ξεχαρμανιάσουμε βρε αδερφέ..), 0:51΄ (κάμερα κρατάει, άρα ας τις φάει..), 1:08΄ (το πλονζόν του τερματοφύλακα ρεπόρτερ..- και φτηνά την γλύτωσε..)






Γιαγιάδες κουκουλοφόροι..
Σχόλιο: ΑΣΧΟΛΙΑΣΤΟ!!!







Οργισμένοι πολίτες κατά των ΜΑΤ που ήθελαν να χτυπήσουν νέα παιδιά
Σχόλια: "Οι πολίτες σας βρίζουνε γουρούνια.."







Κράξιμο στα ΜΑΤ
Σχόλιο: Ποιοι εναντίον ποιων ακριβώς..; Ε..; Και ποιον ψεκάζεις ρε;;; Μύγες είμαστε..;






Greek police torture a small girl !
Σχόλιο: Σοβαρά; Θέλετε και σχόλιο..;








Η γνωστή υπόθεση της..ζαρντινιέρας..
Σχόλιο: Οι άνθρωποι αυτοί συνεχίζουν να κάνουν την δουλειά τους, έτσι όπως την ξέρουν.. Αλοίμονο, αν τιμωρούνται σ' αυτή την χώρα και τα.. άνθη μιας ζαρτινιέρας..






Η Δολοφονία του 16χρονου Αλέξη
Σχόλιο: Ε, όχι.. Κανένα Σχόλιο.. (Ελπίζω πως) η Συλλογική μας μνήμη έχει τοποθετηθεί (και διαχρονικά θα τοποθετείται) πάνω σ' αυτό.. Ο Αλέξης ΖΕΙ..








Ο Μανώλης Γλέζος αντιμέτωπος με το ΜΠΑΤΣΟΚ...
Σχόλιο: Του το χρωστούσαν.. κοντά 70 χρόνια τώρα.. Επιτέλους.. την πήραν την εκδίκησή τους..







Σύλληψη Παπαχρήστου στα Εξάρχεια
Σχόλιο: Το Πολυτεχνείο ΖΕΙ.. ΚΑΙ Η ΧΟΥΝΤΑ ΕΠΙΣΗΣ..






Αστυνομικός εξευτελίζει άστεγο..
Σχόλιο: "Μαγκιά ρε..' Μεγάλη μαγκιά.. Μπράβο..








"Τυπικός" έλεγχος σε τραβεστί σε αστυνομικό τμήμα..
Σχόλιο: Τι αντρηλίκι Θεέ μου..






ΤΟ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ VIDEO ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ ΜΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗ ΤΟΝ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗ - ΑΣΤΥΝΟΜΟ ΝΙΚΟΛΑΟ ΤΣΙΝΤΖΑ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΑΘΩΩΘΗΚΕ..!!!
Σχόλιο: ΑΘΩΟΣ Ο ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΣ!!!
http://prezatv.blogspot.com/2008/02/blog-post_10.html








Ο μπάτσος που απλά κάνει την δουλειά του..
Σχόλιο: ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΠΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΘΑ ΘΕΛΑΝΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ;








ΕΛ.ΑΣ Vs Αναρχικών
Σχόλιο: Τι σχόλιο να κάνουμε..; Αυτό τα λέει όλα..!!!






Και για να λυθεί κι η απορία της φίλης αν "συμβαίνει κάτι στα Προπύλαια και δεν το 'χει καταλάβει", ιδού..

Σχόλιο: Ο κόσμος το 'χει τούμπανο..






"..τους χρειαζομαστε..
.. και τους εχουμε κανει (!!) ΟΛΟΥΣ κομπλεξικους (!!) με τις αποψεις μερικων συμπολιτων μας που αποτελουν αρρωστα καταλειπα εποχων που εχουν περασει.."
λέει η φίλη στο σχετικό σχολιασμό της..

Έτσι είναι;

ΕΣΥ ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ;

6 σχόλια:

  1. Γιώργο μου,
    Εγώ θα συμφωνήσω με πολλά από όσα λες αλλα θα επιμέινω στην άποψη πως όλοι οι αστυνομικοί δεν είναι ίδιοι.Όταν κάποιος αστυνομικός κάνει το χρέος του είναι ένας απλός δημόσιος υπάλληλος όπως λες που απλά κάνει τη δουλειά του,μονο που η δουλεια του αστυνομικου πολλες φορες του στερει την ιδια του τη ζωη..Η κοπέλα και φιλη μου που αιμόφερτη σερνόταν στο δρόμο στα Προπύλαια ανάμεσα σε συγκέντρωση συμπολιτών μας,δημοσιος υπάλληλος και αυτή που κατέβηκε να διαμαρτυρηθεί για την πολιτική κατάσταση στη χώρα μας,δεν προστατευτηκε από τους Ελληνες πολιτες που ήταν εκει μαζί της ή τους αλλοδαπους αλλά από δυο αστυνομικούς που με κινδυνο να προπυλακιστουν εσπευσαν στο πλευρό της, στο πλευρό αυτής που πριν λίγο τους εβριζε...,από εκεινη τη μερα δεν εβρισε ποτε κανεναν χωρις λογο.Όλοι τοτε τα έβαλαν μαζι τους γιατί συνέλαβαν και έσερναν(κακως!)τον κλεφτη που στην πορεια ειδαν πως ειναι αλλοδαπος!Δεν ειδαν τη φιλη μου?Δεν ειδαν τι εγινε?Οι καμερες δεν κατεγραψαν το τι ειχε προηγηθει? Πολλες φορες δυστυχως απομονωνουμε εικονες και περιστατικα της πραγματικης ζωης με στοχο να εκφρασουμε το θυμο μας!το κανουμε ολοι στη ζωη μας! Γενικευουμε διαρκως,ψαχνουμε να βρουμε τα θυματα η τους θυτες,οπως μας βολευει...ετσι και σε εκεινο το περιστατικο ο "βιασμος" της φιλης μου δε συγκινησε κανεναν βρηκαν την αφορμη να τα βαλουν ομως με τους σωτηρες της για να πετυχουν το σκοπο τους!Αυτην την υποκρισια δεν την ανεχομαι!
    Θα συμφωνησω μαζι σου για το φασισμο,κανεις δεν τον θελει.Ο ανθρωπος πρεπει να ειναι ελευθερος να εκφραζει τη γνωμη του,οποια κι αν ειναι και να κρινεται στη συνεχεια απο την πλειοψηφια...αρκει αυτη του η γνωμη να εκφραζεται με ειρηνικο τροπο κι οχι σκοτωνοντας η καταστρεφοντας περιουσιες...
    Υπάρχουν αστυνομικοί στην οικογενειά μου,άνθρωποι που μοχθουν καθημερινα να τα βγαλουν περα με κινδυνο φευγοντας το πρωι να μην επιστρεψουν...βλεπεις για μενα η λεξη αστυνομικος έχει αυτό το προσωπο και μου ειναι ευκολο να πω πως υπαρχει κι αυτη η αστυνομια και στεναχωριεμαι οταν ακουω το "θανατος σε καθε μπατσο!"
    Κινδυνευει βεβαια να μη γυρισει στο σπιτι και ο απλος κοσμος που οταν διαμαρτυρεται τον χτυπουν με τα γκλομπ κάποιοι άλλοι αστυνομικοι που για μενα αποτελουν άρρωστους ψυχικα ανθρωπους...τετοιοι υπαρχουν πολλοι μεσα στην κοινωνια μας!Γονεις που χτυπουν τα παιδια τους,καθηγητες που ασελγουν και χτυπουν μαθητες,εργοδοτες που "βιαζουν" καθημερινα υπαλληλους και τρεφουν ενα κλιμα εκφοβισμου,και τοσα αλλα περιστατικα.Και ειναι ευθυνη ολων μας να προστατεψουμε τα θυματα απο οποιο χωρο κι αν προερχονται...σε κανεναν δεν αξιζει ο θανατος!Να θυμισω τους συμπολιτες μας που καιγονταν σε μια τραπεζα και καποιοι απεξω φωναζαν να καειτε ζωντανοι αφου δουλευετε για το κεφαλαιο?
    Εχουμε χασει τον προσανατολισμο μας,ειμαστε θυμωμενοι και ψαχνουμε τα ευκολα θυματα,και το χειροτερο απο ολα ειναι πως εχουμε χασει την ανθρωπια μας και πλεον ειμαστε καχυποπτοι απεναντι στον συνανθρωπο...ο,τι γλωσσα κι αν μιλαει,ο,τι δογμα κι αν πρεσβευει, ό,τι δουλεια κι αν κανει...
    δεν εγραψα για να ευλογησω τα γενια κανενος!δεν εγραψα για να θυμωσω κανεναν!σιχαινομαι το θυμο και πιστευω πως ειναι κακος συμβουλος!οχι πως δε θυμωνω....θυμωνω με πολλα καθημερινα αλλα προσπαθω να ειμαι καλος ανθρωπος...για να αλλαξουν τα πραγματα δε χρειαζεται να πεθανει κανεις,δε χρειαζεται να βριζουμε,να χτυπαμε,να καταστρεφουμε...εχουμε τη δυναμη να αλλαξουμε καποια πραγματα με σωστη κριση,δημιουργικη σκεψη και πανω απο όλα με αγαπη!
    το μισος προς τον ανωνυμο ανθρωπο που εκπροσωπει μια ομαδα εργαζομενων δε θα αλλαξει κατι, όπως δεν αλλαζει τιποτα οταν ενα νεο παιδι φτανει στο σημειο να φτιαξει βομβες για να διαμαρτυρηθει,σκοτωνοντας...ουτε αλλαζει κατι οταν ενας παλιανθρωπος πυροβολει και σκοτωνει τον Αλεξη!Ηρωα τον αποκαλουν πολλοι, για τη μητερα του Αλεξη ομως το παιδι της δεν ηταν ηρωας...Το παιδι της το σκοτωσε ένας παλιανθρωπος με ονοματεπωνυμο αλλα για πολλους τον σκοτωσε η αστυνομια!
    δεν θελω να μακρυγορησω άλλο...βλεπω πως τριγυρω μας λειπει η αγαπη και ο σεβασμος απεναντι στον συνανθρωπο...αυτο με ενοχλει και για αυτο λυπαμαι μονο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νομίζω ότι δεν είπα και τόσα πολλά για να συμφωνήσει κάποιος μαζί μου σε αρκετά από αυτά..
    Ούτε και είπα πως "κανείς δεν θέλει τον φασισμό.."

    Μάλλον το αντίθετο είπα.. Υπάρχουν πολλοί συνάνθρωποί μας που το 'χουν τιμή τους και καμάρι τους που είναι φασίστες.. Το μόνο σχόλιο λοιπόν που έκανα ήταν: "είσαι σίγουρη πως ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι τους οποίους οποίους θέλησες να προστατέψεις από την κατηγορία του Φασισμού θα το θέλανε;"
    Προφανώς και δεν υπονοώ πως ΟΛΟΙ οι Αστυνομικοί είναι Φασίστες, αλλά τα Video, που ελπίζω να παρακολούθησες με ψυχραιμία, με πείθουν πως ένας καθόλου ευκαταφρόνητος αριθμός Αστυνομικών θεωρεί "μαγκιά", "αντριλίκι" και αρετή τον Φασισμό.. Γι' αυτούς δεν είναι κάτι υποτιμητικό..Γιατί να μην το δεχτούμε; Οι άνθρωποι είναι ΦΑΣΙΣΤΕΣ..!

    Και κάτι άλλο: ο "κακοί" μπορεί να υπάρχουν παντού, αλλά δεν έχουν όλοι τις ίδιες συνέπειες.. Εαν εγώ ή εσύ πλακώσουμε στο ξύλο έναν μαθητή, θα κριθούμε ακατάλληλοι για διδασκαλία και θα πάμε στα σπίτια μας - και πολύ σωστά μάλιστα.. Όταν όμως ένας αστυνομικός δέρνει μετανάστες μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα και τους βάζει να χτυπάνε ο ένας τον άλλο(!), όταν διμοιρίες ΜΑΤ ασελγούν και εκτονώνονται εναντίον ενός(!) και μόνο δεκατριάχρονου κι όταν υπαξιωματικοί των ΜΑΤ χτυπάνε ανώτερούς τους αξιωματικούς για να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να δείρουν όπως θα το 'θελαν τους διαδηλωτές (για να αναφερθώ σε τρία μόνο βιντεάκια), όχι μόνο δεν τιμωρούνται αλλά πολλές φορές τους αποδίδονται και τα εύσημα..Αυτή είναι μια τεράστια διαφορά, που (εδώ θα συμφωνήσω μαζί σου) θυμώνει και εξοργίζει πολύ κόσμο..

    Κάτι για το τέλος: ελπίζω να μην υπονοείς πως δεν σέβομαι τους εργαζομένους (όποιοι κι αν είναι αυτοί..) που κάνουν την δουλειά τους προς όφελος της κοινωνίας.. Θα παρατήρησες πιστεύω με ποιο βιντεάκι ξεκίνησα..

    Την αγάπη μου..

    Καλά Χριστούγεννα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τον φασισμο τον θελουν πολλοι αναμεσα μας, ενστολοι ΚΑΙ απλοι πολιτες...δυστυχως...
    Αυτη ειναι η κοινωνια στην οποια ζουμε.....
    Κάποιοι απο μας πιστευουμε πως κατι μπορει να αλλαξει...κι αυτο μπορει να γινει με την αγαπη...αγαπη προς καθε ανθρωπο... αυτο ειναι ολο κι εκει ηθελα να καταληξω.

    Σε φιλώ :)

    Καλα Χριστουγεννα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άντε μωρή βαρεμένη σουρλουλού από εδώ, που κολλάς σαν πυροβολημένη βδέλλα και αυτοεπαναλαμβάνεσαι!! Δείτε το ανάπηρο τι λέει?? ''Δεν είναι καλέ όλοι κακοί, αχ καλέ, αγάπη, μόνο αγάπη και όλα θα λυθούν''... Α ρε ζωντόβολο... Πότε θα φας ξύλο δεν ξέρω... Αφού είσαι εγκεφαλικά ανάπηρη, τι το συνεχίζεις και γίνεσαι κολλιτσίδα?? Πόσο ζώον και γίδι είσαι, δεν ξέρεις δυστυχώς!!! Βούλωσε το λοιπόν, λίγα λόγια και πολλή δουλειά!!!

      Διαγραφή
  4. Μπατσοι και χρυση αυγη
    εργαζονται μαζι..

    Τυχαίο; Δεν νομίζω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Διαφωτιστική μελέτη της συμπεριφοράς των 'εργαζομένων' (τρομάρα τους) Αστυνομικών και της αδιανόητης ασυλίας που τυγχάνουν..
    1980-2008 Δολοφονίες απο αστυνομικούς και δικαστικές αποφάσεις
    http://antistasigr.blogspot.com/2009/01/1980-2008.html
    Αν μπορείς ποστάρησέ το!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή