Τρίτη, 11 Ιανουαρίου 2011

Πανικόβλητα τα κόμματα από το πανελλαδικό κίνημα «Δεν πληρώνω».

Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου 2011Αμήχανη η κυβέρνηση με έντονα σημάδια ανησυχίας, αλλά και όλα τα συστημικά πολιτικά κόμματα, αριστερά και δεξιά, τα οποία παραμένουν άφωνα και μουδιασμένα, παρακολουθούν το αυτόνομο και ανεξάρτητο κοινωνικό κίνημα των πολιτών κατά των διοδίων με την ονομασία «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ», να διογκώνεται μέρα με τη μέρα. Είναι πλέον γεγονός ότι οι σταθμοί διοδίων πολλαπλασιάζονται ασταμάτητα και το κόστος μετακίνησης των πολιτών, μετά και την αύξηση στα καύσιμα και τα τέλη κυκλοφορίας, αυξάνεται συνεχώς και γίνεται δυσβάστακτο. Οι πολίτες δυσκολεύονται να πάνε, όχι μόνο στα χωριά τους ή στα εξοχικά τους, αλλά ακόμα και σ' αυτή τη δουλειά τους.

Τα κόμματα φοβούνται το κίνημα αυτό, όχι τόσο γιατί δεν πληρώνονται κάποια διόδια, αλλά για δύο κυρίως λόγους:

1) Γιατί το κοινωνικό κίνημα «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» είναι ανεξάρτητο και ακαπέλωτο από κόμματα. Τα δε ελληνικά κόμματα έχουν μάθει να έχουν τα πάντα (μαθητικές, φοιτητικές και συνδικαλιστικές οργανώσεις, μέχρι ΜΚΟ κ.λ.π.) καπελωμένα και απόλυτα ελεγχόμενα από τα ίδια και τώρα έχουν πανικοβληθεί με το κίνημα αυτό, γιατί δεν μπορούν να το ελέγξουν και

2) Γιατί, εξ αιτίας της επερχόμενης κρίσης, φοβούνται μήπως το κίνημα αυτό εξαπλωθεί και σε άλλες μορφές απείθειας όπως μη πληρωμή φόρων, μη πληρωμή τραπεζών, μη καταβολή της ΕΡΤ στους λογαριασμούς της ΔΕΗ κ.λ.π. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, τότε θα έχουμε πλήρη κατάρρευση του καθεστώτος.

Τα συστημικά κόμματα λοιπόν, δεν ξέρουν πώς να χειριστούν το θέμα και γι’ αυτό και δεν βγάζουν κάποια ανακοίνωση.
Η κυβέρνηση αμήχανη άλλοτε με απειλές και άλλοτε με υποσχέσεις για μεσολάβηση στις εταιρίες εκμετάλλευσης διοδίων και παράκληση μείωσης του αντίτιμου των διοδίων προσπαθεί να αντιμετωπίσει την κατάσταση, αλλά φοβάται να καταφύγει σε πιο βίαια μέτρα, για να μην δώσει αφορμή διόγκωσης του φαινομένου.
Οι εταιρίες εκμετάλλευσης, έχουν μείνει προς το παρόν μόνες για να αντιμετωπίσουν το φαινόμενο και κάποια στιγμή η υπόθεση θα φτάσει στα Δικαστήρια.

Αν υπάρξει δικαστική απόφαση δικαίωσης κάποιου πολίτη, τότε απλά αυτόματα τα διόδια θα καταργηθούν στην Ελλάδα για πάντα.

Ο αριθμός των πολιτών που σταμάτησε πλέον να πληρώνει διόδια μεγαλώνει συνεχώς και μάλιστα οι πολίτες αυτοί είναι από τους πλέον μορφωμένους, επιστήμονες και πολίτες της μεσαίας τάξης. Χθες η δράση του κινήματος σημείωσε τεράστια επιτυχία και το σημαντικότερο είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι οι οδηγοί που περνούσαν από τις σηκωμένες μπάρες κορνάριζαν επιδοκιμάζοντας και σχηματίζοντας πολλοί εξ αυτών με τα δάκτυλά τους, το σήμα της νίκης. Και αυτό προφανώς δεν γινόταν επειδή τύχαινε να γλιτώσουν εκείνη τη στιγμή το αντίτιμο των διοδίων, αλλά γιατί έβλεπαν στα πρόσωπα των εξεγερμένων, μια αχτίδα αντίστασης σε όλα αυτά που έρχονται.

http://hassapis-peter.blogspot.com/2011/01/blog-post_2243.html


Αναδημοσίευση από:
http://isonomia-gia-olous.blogspot.com/2011/01/blog-post_8276.html?spref=fb

1 σχόλιο:

 1. Τους βρήκαμε στον δρόμο μας καθώς κατεβαίναμε οικογενειακώς από την Θεσσαλονίκη στην Αθήνα την Κυριακή.. Κορνάραμε κι εμείς και σχηματίζαμε το σήμα της Νίκης.. Μια ηλιαχτίδα Αντίστασης.. Όπου δεν μας είχε προλάβει το Κίνημα έσπρωχνα μπάρες.. Σε πολλές περιπτώσεις δεν χρειάστηκε καν να το κάνω γιατί με είχε προλάβει ο μπροστινός μου.. Για να είμαι ειλικρινής ήταν το πιο ξεκούραστό μου ταξίδι καθώς χρειάστηκε να σπρώξω μία (!) μόνο μπάρα όλη κι όλη - κι αυτό επειδή οι Εργολάβοι των συγκεκριμένων διοδίων είχαν προσλάβει ειδικούς υπαλλήλους που έτρεχαν κάθιδροι από διόδιο σε διόδιο να επαναφέρουν τις μπάρες στην θέση τους..

  Μια ηλιαχτίδα Αντίστασης..

  Αθήνα - Θεσσαλονίκη έχουν στηθεί 12 (ναι 12!) διόδια σε μία διαδρομή 500 χιλιομέτρων!!! Τα 10 ήδη λειτουργούν..!! Από τα Μάλγαρα στα επόμενα Διόδια στο Αιγίνιο η απόσταση είναι 13 (ναι 13!!) χιλιόμετρα.. Αν αυτό δεν είναι ο ορισμός της ΑΠΛΗΣΤΙΑΣ, τότε οι λέξεις έχουν απωλέσει κάθε νόημά τους.. Νιώθεις Όμηρος, νιώθεις Ταπεινωμένος, νιώθεις Παρείσακτος στον ίδιο σου τον τόπο.. Και ΕΙΣΑΙ..!!

  Εκτός αν αντισταθείς!!!

  Και αντιστεκόμαστε!!!

  Η ελάχιστη έννοια αξιοπρέπειας που διαθέτουμε μας το επιβάλλει..

  Και μία υπενθύμιση σε περίπτωση που δεν το προσέξατε:
  Αν υπάρξει δικαστική απόφαση δικαίωσης κάποιου πολίτη, τότε απλά αυτόματα τα διόδια θα καταργηθούν στην Ελλάδα για πάντα.

  Αυτό θέλουμε..

  Να κυκλοφορούμε ελεύθεροι (όπως προστάζει το Σύνταγμα και η έννοια της Ελευθερίας και Αξιοπρέπειάς μας) στους δρόμους που εμείς τους πληρώσαμε και συνεχίζουμε να πληρώνουμε..

  Venceremos!

  ΑπάντησηΔιαγραφή