Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Μοναξιά…



ΜΗΝΕΣ ΤΩΡΑ, το μυαλο μου ταξιδευει σε
μαύρες θάλασσες .στεριά θαρρείς και δεν υπάρχει πουθενά κι’ είναι το μέσα μου ένας πόνος, σαν πόνος από ξενιτιά! τα μάτια ανοίγω… μα είναι όλα γύρω μου θολά, όπως το τζάμι γίνεται σαν πέφτει η βροχή. Βροχή τα μάτια μου βροχή κι ό,τι γυρεύω για να δω δεν είναι εκεί! τα μάτια κλείνω… για να δω καλύτερα και έχω για σύμμαχο την φαντασία, αυτή που μ’ έσωσε απ’ το φευγιό μου, αυτή και η ελπίδα -που όπως λένε πάντοτε πεθαίνει τελευταία- κι αυτό είναι ίσως της ζωής μας η ουσία! Άραγε τι άλλο με περιμένει; Πόσα μπορώ ν’ αντέξω κι έχουν σκοπό να’ ρθούν, πόσα μπορώ ν’ αντέξω και ίσως να μου δοθούν; Το παρελθόν μου αγάπησα, μισώ όμως το παρόν μου και εύχομαι για το αύριο, για το οποίο αδιαφορώ, να είναι ερωτεύσιμο, να μεγαλώσει απ’ το μηδέν… σαν το μωρό, σαν άγνωστο και ως καινούργιο, γιατί από παιδί κουράζομαι σαν είναι όλα ίδια και πόσο μού ’λειψε ο έρωτας με μιας να του δοθώ. Πόσο με κούραζε πάντα η μονοτονία, γι’ αυτό συνέχεια γύρευα το διαφορετικό με δίψα ανθρώπου σε έρημο και άνυδρο τοπίο με μια φωτιά στα μάτια, με λαχτάρα και αγωνία! Μοναξιά… τίποτα πλέον δεν με συγκινεί.


A.Λάφης

8 σχόλια:

  1. Και η μοναξιά όμως δεν είναι τοσο κακή, ε?
    Είναι όμορφη τελικά.. όταν γίνεται γλυκιά... γίνεται ερωτεύσιμη...
    Την καλημέρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. η μοναξιά γίνεται ταξίδι-εφιάλτης...

    ας την ξεχωρίσουμε από την μοναχικότητα που είναι άλλο πράγμα εντελώς...

    μια μεγάλη αγκαλιά συντροφικότητας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τί είναι η μοναξιά; Η παρέα με τον ευατό μας. Να καθίσουμε να τα πούμε. Να βρούμε τί μας πλήγωσε, τί δεν κάναμε σωστά. Να κλάψουμε, να θυμώσουμε και ν΄αποφασίσουμε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εξαιρετικό Αντρέα!!! Σουεύχομαι η έμπνευση να συνεχιστεί και όταν η μοναξιά τελειώσει!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πότε χωρίς να σέβεσαι
    ευχάριστος δε θα 'σαι
    να σέβεσαι και ν' αγαπάς
    αν θέλεις ν' αγαπάσαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πάρα πολύ ωραίο, συγχαρητήρια. Όλοι έχουμε περάσει κάποια στιγμή της ζωής μας έχοντας βιώσει την μοναξιά. Δεν πειράζει όμως και η μοναξιά έχει και τα θετικά της, γιατί έχουμε χρόνο να σκεφτούμε κάποια πράγματα, ίσως πιο καθαρά από άλλοτε......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. next_day και ΔΗΜΗΤΡΑ

    να σας καλωσορίσω, με πολλή αγάπη, στην παρέα της Στιχο-μυθίας, συνοψίζοντας λιγάκι το concept της..

    Εδώ πέρα από αγαπημένα τραγούδια, γνωστά (ή και άγνωστα) ποιήματα αλλά και θέματα της καθημερινότητάς μας φιλοξενούμε και Στίχους, Ποιήματα και (εσχάτως) Διηγήματα φίλων και αναγνωστών - φιλοδοξώντας να αποτελέσουμε μία μία μικρή κοινότητα νέων δημιουργών, αλλά και ευαίσθητων και ευαισθητοποιημένων και δραστήριων πολιτών (εξ άλλου, ειδικά στις μέρες μας, Δημιουργία και Κοινωνική Ευαισθησία δεν μπορούν παρά να συνοδοιπορούν, έτσι δεν είναι..;)

    Είναι μεγάλη μας χαρά να σας έχουμε στην συντροφιά μας και θα είναι ακόμη μεγαλύτερη αν θα επιθυμούσατε να συμμετέχετε ακόμη πιο ενεργητικά στην προσπάθειά μας δημοσιεύοντας στίχους, κείμενα ή προβληματισμούς..

    Υπενθυμίζω πως το mail της Στιχο-Μυθίας για οποιαδήποτε συμμετοχή ή και παρατηρήσεις είναι το:
    ggrilis@yahoo.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τον Ανδρέα Λάφη τον γνωρίσαμε στην Στιχο-Μυθία ως Μουσικό και Συνθέτη, μέσα από την μελοποίηση του Λαθρεπιβάτη της Ανατολής Παπανότη..:

    http://stixo-mythia.blogspot.com/2010/09/blog-post_6898.html

    Τώρα έχουμε την τιμή να μας συστήνεται και λογοτεχνικά μέσα από την τόσο ζεστή, ευαίσθητη και γεμάτη πυκνές, προσωπικές αλήθειες Μοναξιά του..

    Θα χαρούμε στο μέλλον να φιλοξενήσουμε και δικούς του στίχους, αλλά και ολοκληρωμένα τραγούδια του..

    Αντρέα καλώς μας ήρθες.. Να μην χαθούμε..

    Έχεις την αγάπη μας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή