Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Σοσιαλισμός Και Βαρβαρότητα



Λοιπόν το είδαμε κι αυτό…

• Στην Ελλάδα του ΔΝΤ και των ‘κυβερνητικών’ υπαλληλίσκων του, όπου οι μισθοί κατρακυλάνε ολοένα και βαθύτερα, όπου θεμελιώνονται με μία επιμονή σιδηρά κι άτεγκτη η ανεργία, η εξάρτηση των εργατών και υπαλλήλων – δούλων στην πανίσχυρη εργοδοσία, η αναξιοπρέπεια, ο ραγιαδισμός , η ανασφάλεια, το αβέβαιο μέλλον κι η Νέα Φτώχεια σε ολοένα και μεγαλύτερα στρώματα πληθυσμού, τα μόνα που ανεβαίνουν (και μάλιστα φρενιωδώς και ληστρικά) είναι οι αυξήσεις σε ΦΠΑ, καύσιμα, Διόδια, Εισιτήρια και όλα τα κοινωνικά αγαθά..

• Στην Ελλάδα της ‘σοσιαλιστικής’ κυβέρνησης που την εμπιστεύτηκε ο (ηλίθιος, ναι..) ελληνικός λαός, επειδή ‘δεν θα πάγωνε τους μισθούς’(χα,χα.. τι αστείο κι αυτό..), θα μας απάλλασσε από την καπιταληστρική βαρβαρότητα και θα έβρισκε τα λεφτά από εκεί που υπάρχουν’ (γιατί τα λεφτά υπάρχουν, μη γελιέστε, αλλά τα έχουν εξασφαλίσει μία δράκα συμμοριτών που τροφοδοτούν τα κόμματα εξουσίας για να βρίσκονται διαρκώς στο απυρόβλητο), γίνονται σκόνη τα κεκτημένα δεκαετιών και τίθεται σε ισχύ η (χουντική) διάταξη περί απαγόρευσης των συναθροίσεων (μα τόση δημοκρατία πραγματικά από την Χούντα είχαμε να δούμε)!



• Στην Ελλάδα των τζαμπατζήδων πολιτικών, των τζαμπατζήδων εργολάβων και των τζάμπα μαγκάκηδων του συστήματος να λοιδορούνται ως τζαμπατζήδες ένας ολόκληρος λαός κι ένα ολόκληρο κίνημα αντίστασης που αντιδρά στην καταλήστευση της ζωής μας

• Στην Ελλάδα που τόσο έχει (έτσι δεν μας έχει φλομώσει η προπαγάνδα τους;) ανάγκη το ρευστό, να χαρίζονται εκατομμύρια ευρώ στους μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου (ΟΑΣΑ και Νέα Οδός) την ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΤΙΓΜΗ που ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΕΙΤΑΙ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ Σ’ ΑΥΤΟΥΣ ΑΚΡΙΒΩΣ τους ‘νταβατζήδες’ του δημοσίου χρήματος (άρνηση πληρωμής εισιτηρίου και διοδίων)



• Στην Ελλάδα του Βατοπεδίου, της Ζήμενς, του C4I, των απίστευτων (και απίστευτα ακριβοπληρωμένων στους ίδιους εταίρους που μας έστρωσαν την επί γης Κόλασή μας)‘αμυντικών’ προγραμμάτων και όλων των σκανδάλων που γίνανε ΚΑΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ (και θα τα μάθουμε, αν κάποτε τα μάθουμε, αργά.., κάποτε.., σ’ ένα αδιάφορο και παραγεγραμμένο μέλλον..), στην ίδια Ελλάδα ΟΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠ’ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ δεν θα κληθεί ΠΟΤΕ να πληρώσει ή ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ, τώρα απειλούνται με φυλάκιση όσοι αρνούνται να πληρώσουν τις ληστρικές αυξήσεις σε Εισιτήρια και Διόδια..

• Στην Ελλάδα (το ξαναλέω) μίας χούφτας υπερ-τιμολογημένων ληστών και των υπαλλήλων τους (που κάνουν κατά-χρηση του μόνου Άσυλου που πραγματικά υπάρχει σήμερα, αυτού των τριακοσίων ..), ποινικοποιούνται οι αγώνες, οι αγωνίες κι η μάχιμη αξιοπρέπεια ενός λαού που έστω και αργά, τώρα, στην κόψη του τίποτα και μπρος στην θέα του εξανδραποδισμού, αρχίζει και συν-ειδητοποιεί την κληρονομιά ενός Ρήγα Φεραίου (Ως πότε παλικάρια θα ζούμε στα στενά..)



Λοιπόν σ’ αυτή την Ελλάδα.. ήρθε η ώρα της Μεγάλης Απόφασης της ζωής μας..

Χωρίς να θέλω να προδικάσω τίποτα..

Θέλω μόνο να προφυλάξω από νέα (και ολέθρια γι’ αυτούς) λάθη όλους αυτούς που νομίζουν πως..



• Η Πραγματικότητα είναι αυτή που κατασκευάζουν στα (προ-κατασκευασμένα) Δελτία του Mega Channel..

• Η εξουσία τους θα βρίσκεται ες αεί στο α-πυρόβλητο..

• Η Παντοκρατορία του Κεφαλαίου θα μας επιβάλλεται αγόγγυστα..

• Θα κάνουν ό,τι γουστάρουν στην πλάτη μας..

• Η Βαστίλη δεν πέφτει ποτέ..

Και να τους συμβουλεύσω τα εξής..:

• Χτίστε αρκετές Φυλακές (στην θέση των Σχολείων που αρχίσατε ήδη να κλείνετε και να συγχωνεύετε..) για να μας χωρέσουν όλους (να ‘χουν δουλειές και οι εργολάβοι – αφεντικά σας..)

• Κάνετε νέες προσλήψεις (και μάλιστα σωρηδόν) στην Ελληνική Αστυνομία, θα σας χρειαστούν (δεν περίμενα ποτέ ν’ ακούω ολοένα και περισσότερο την άποψη ότι ο Χατζιδάκης είναι η αρχή.. και την ευχή ν’ ανασυσταθεί η 17Ν..)

Και κυρίως..

• Ετοιμαστείτε..

Να μην φανείτε δειλοί.. Να είστε ‘ως έτοιμοι από καιρό..’ που έλεγε κι ο Αλεξανδρινός ποιητής..

Γιατί, ξέρετε κύριοι..

..η Αίγυπτος.. μπορεί και να μην είναι τελικά τόσο μακριά όσο φαίνεται στον χάρτη..

(Είναι κι αυτές οι γαμημένες τεκτονικές πλάκες που την φέρνουν κάθε δευτερόλεπτο που περνά όλο και πιο κοντά..)

Γιατί, έτσι είναι, κύριοι..

Ή που θα μας θάψετε όλους..

..ή που.. – μην πείτε πως δεν σας προειδοποιήσαμε..

Ή που δεν το ξέρατε..



Μιχαήλ Αδάμ

8 σχόλια:

  1. Φωνη λαού οργή Θεού φίλε μου.....και που θα πάει, η πείναι θα αναγκάσει να ξυπνήσουν κι αυτους τους ελάχιστους κοιμισμένους που απόμειναν, θένε δεν θένε....

    Την καλημερα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αυτό που εγώ δεν καταλαβαίνω είναι, πως, αφού τόσοι πολλοί τους φτύνουν (όπως τους αξίζει!!!) να βγαίνουν ξανά και ξανά στις εκλογές!

    για θυμηθείτε, δεν πέρασε καιρός, τ' αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών που ο ίδιος ο πρωθυπουργίσκος μας είπε πως πολική απόφαση θα είναι τούτη η ψήφος;

    όταν έρχεται η ώρα του αγώνα στον "δρόμο" και όταν έρχεται η ώρα των εκλογών που πηγαίνουν όλοι τούτοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρίκη

    Σκοπός είναι να ξυπνήσουμε πριν μας ξυπνήσει η πείνα και η εξαθλίωση..
    Γιατί τότε θα γίνουμε Αργεντινή..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λύχνε

    μακάρι να είμασταν όλοι στον δρόμο την ώρα του αγώνα.. Τότε και την ώρα της κάλπης θα ξέραμε τι θα κάναμε.. Δυστυχώς όμως αυτό που συνήθως κάνουμε είναι να εκτονώνουμε την οργή μας φτύνοντας την τηλεόραση από τον καναπέ μας.. Γι' αυτό και την ώρα της κάλπης πηγαίνουμε 'αηδιασμένοι' διακοπές, επιτρέποντας την χώρα και τους εαυτούς μας να πέφτουμε από την Σκύλλα στην Χάρυβδη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συμφωνώ σε όλα μαζί σας απλά δεν είμαι σίγουρη αν η "επόμενη μέρα" θα είναι όπως τη φανταζόμαστε η λαμογιά και η διαφθορά είναι τόσο απενοχοποιημένα στη συνείδηση μας, που δεν είμαι σίγουρη για το αν θα μπορούμε να ανταπεξέλθουμε υπό καθεστώς ¨"ελευθεριάς".. Όπως και να 'χει όμως αξίζει να προσπαθήσουμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μαχαίρη

    Είμαι εναντίον της όποιας βίας.. Πάντοτε ήμουν..
    όμως..
    μπορώ να καταλάβω την αγανάχτηση του εργαζόμενου που αναγκάζεται να πληρώνει διόδια για να πάει στην δουλειά του από ένα δρόμο που τον έχει χιλιοπληρώσει και επιπλέον πληρώνει διογκωμένα Τέλη Κυκλοφορίαςγι' αυτο ακριβώς το οδικό δίκτυο..
    Μπορώ να καταλάβω την οργή του οποιουδήποτε βλέπει την Κυβέρνηση να ποινικοποιεί την άρνηση πληρωμών από μεριάς των Πολιτών την στιγμή που ΧΑΡΙΖΕΙ εκατομύρια ευρώ από πρόστιμα στους μεγαλοεργολάβους των οποίων αποτελεί ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΠΙΑ το πολιτικό προσωπικό..
    Μπορώ να καταλάβω την αγανάκτηση των δημοσίων υπαλλήλων που την ώρα που τους κόβουν μισθούς και συντάξεις καθυβρίζονται (κοπρόσκυλα..) από τον Πάγκαλο που κάνει πρωτοχρονιάτικα ρεβεγιόν της τάξης των 5500 ευρώ..
    Κοίταξε .. μπορεί να μην γίνουμε Αίγυπτος (και μακάρι να μην χρειαστεί ποτέ να γίνουμε).. υπάρχει όμως ένα 'Δεν πάει άλλο..' που βγαίνει από τα σπλάχνα των εργαζόμενων ανθρώπων και σηκώνεται σαν πυκνό σύννεφο πάνω από τις καπιταλιστικές μας πόλεις.. Κι αυτό (είμαι 40 χρονών) πρώτη φορά το νιώθω τόσο επιτακτικό και αποφασισμένο.. Του λείπει ίσως ακόμη ο τρόπος που θα εκδηλωθεί.. Διαισθάνομαι πάντως πως δεν θα παραμείνει για πολύ ακόμη στα σφιγμένα μας δόντια.. Έτσι νομίζω.. Πόσο καυτό αέρα αντέχει εξ άλλου μία χύτρα που βράζει; Δεν είναι ανάγκη να γίνει με βίαιο τρόπο.. Μπορεί να έχει την μορφή του Δεν πληρώνω.. Μπορεί να έχει την μορφή της Ανυπακοής.. Μπορεί να έχει την μορφή του Bank Run..
    Σημασία έχει να το αποφασίσουμε όλοι μαζί.. Και όλοι μαζί να το πράξουμε..
    Μην ξεχνάμε.. Μας φαίνονται γίγαντες μόνο επειδή τους αντιμετωπίζουμε γονατιστοί.. Ας εγερθούμε..
    (Και μην χλευάζεις την δύναμη που κρύβεις.. Εκτός αν νομίζεις ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι εκεί πάνω θέλουν το δικό σου και το δικό μας καλό.. Οπότε είσαι και άξιος της μοίρας σου.. Εμείς όμως οι υπόλοιποι.. τι σας χρωστάμε..; Ε;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αλήτισσα

    Ο μόνος χαμένος αγώνας είναι αυτός που δεν έγινε..

    Καλώς ήρθες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή