Τετάρτη, 1 Μαΐου 2013

Μέρα Μαγιού μου μίσεψες

Πρωτομαγιά γεννήθηκε ο Ποιητής του Μάη και του Επιτάφιου...

Ποίηση: Γιάννης Ρίτσος
Μουσική: Μίκης Θεοδωράκης
Πρώτη εκτέλεση: Γρηγόρης Μπιθικώτσης
Άλλες ερμηνείες: Νανά Μούσχουρη // Μαίρη Λίντα // Μαρία Φαραντούρη // Χορωδία Τερψιχόρης Παπαστεφάνου // Βίκυ Λέανδρος // Χριστόφορος Σταμπόγλης // Γλυκερία // Μαρία Σουλτάτου

Μέρα Μαγιού μου μίσεψες
μέρα Μαγιού σε χάνω
άνοιξη γιε που αγάπαγες
κι ανέβαινες απάνω

Στο λιακωτό και κοίταζες
και δίχως να χορταίνεις
άρμεγες με τα μάτια σου
το φως της οικουμένης

Και μου ιστορούσες με φωνή
γλυκιά ζεστή κι αντρίκεια
τόσα όσα μήτε του γιαλού
δεν φτάνουν τα χαλίκια

Και μου `λεγες πως όλ’ αυτά
τα ωραία θα `ν’ δικά μας
και τώρα εσβήστης κι έσβησε
το φέγγος κι η φωτιά μας




Δισκογραφία:
Επιτάφιος - Επιφάνια (1964)
Η Ελλάδα του Γρηγόρη (1994)
Η Ελλάδα του Μίκη (1995)
Επιτάφιος (1963)
Η Μαίρη Λίντα τραγουδάει Μίκη Θεοδωράκη (1984)
Μουσική του Μίκη Θεοδωράκη (1966)
Μίκης Θεοδωράκης - 4 Κύκλοι Τραγουδιών 1958 - 1960 (2000)
Τραγούδι αλλιώτικο (2003)
Από τη φωνή του Χριστόφορου Σταμπόγλη (2003)
Επιτάφιος Κατά Ξαρχάκος (2004) 
Τα θεμέλιά μου στα βουνά (2008)

2 σχόλια: