Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Σκουριές και Μνημόνια


Σκουριές και μνημόνια. Αλλεπάλληλες οξειδώσεις της ζωής, των ιδεών και της πολιτικής προκαλούν σταδιακή αμνησίαμέχρι την τελική αφασία – παράλυση.
Ο ηρωικός ελληνικός λαός αποδεικνύεται δειλός. Τετρακόσια χρόνια Οθωμανικής σκλαβιάς, Γερμανική κατοχή και χούντα, ο ραγιαδισμός καταγράφεται στο αίμα μας.
Με κοινωνική πολιτική το δόγμα του σοκ, η επιβολή φασιστικών μνημονίων ήταν απλή υπόθεση για τους εξουσιαστές μας, ντόπιους και ξένους.
Μεγαλοεπενδυτές, καπιταλιστές καρχαρίες ψάχνουν για χρυσό στα έγκατα της Χαλκιδικής όταν ο μέσος πολίτης αυτής της χώρας ψάχνει μάταια για λίγα ευρώ στις τσέπες του.
Φόροι, χαράτσια, κόντρα φόροι, πολιτικοί δοσίλογοι, νταβατζήδες εισπράκτορες, ορκισμένοι επίορκοι πατριδοκάπηλοι, κλέφτες του χθες, του σήμερα, του αύριο.
Ιδιωτική ενημέρωση, μέγκα παραπληροφόρηση, παπαγαλάκια καναλαρχών, εθνικών εργολάβων με δούρειο ίππο το κουτί της Πανδώρας εισβάλλουν στα σπίτια μας ξεπλένοντας με ψέματα την αλήθεια της λογικής μας.
Δημόσια αστυνομία στο πλευρό μεγαλοϊδιωτών σπάει πλευρά, ανοίγει κεφάλια και σπέρνει δάκρυα σε μάτια διαδηλωτών με τη χρήση χημικών δακρυγόνων.
 Αδέκαστοι δικαστές, ατσαλάκωτοι, ελίσσονται βιδωμένοι στα ακριβά τους έδρανα κάτω μα πιο ψηλά από την εικόνα ενός ταλαιπωρημένου χιλιοσταυρωμένου Χριστού, στο όνομα μιας ισχυρής δικαιοσύνης, αδικούν αδύνατους, άρχοντες της νομικής, υπηρέτες της ανομίας.
Μαυροφορεμένοι ρασοφόροι καλυμμένοι από λευκό ενάρετο πέπλο προσεύχονται στο Θεό προσκυνώντας το χρήμα,ταπεινές ψυχές ξετσίπωτων μυαλών, φτωχικοί βίοι πολυτελούς διαβίωσης, σεβάσμιοι πατέρες ορφανής κίνησης, μακάριοι και αναπαυμένοι σε θρόνους και πίσω καθίσματος θωρακισμένων μερσεντές.
Φιλήσυχοι οικογενειάρχες χωρίς καμιά ανησυχία, δραστήριοι ψηφοφόροι με ορίζοντα τετραετίας, δηλωμένοι οπαδοί ορθόδοξων θρησκειών και κομμάτων, κηδεμόνες βιαστές και χούλιγκανς της δημοκρατίας, ας βουλιάξουμε στον καναπέ μας για να εκτονώσουμε την αγανάκτηση και την οργή και τη θλίψη μας και πριν κοιμηθούμε ας προσευχηθούμε όλοι μαζί για να έχουμε και αύριο μια ακόμη coca cola που παγωμένη πάει με όλα!
IN GOD WE TRUST…ΑΜΗΝ!



Κώστας Ζαμπούνης

1 σχόλιο: