Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Ποινές για Εφραίμ, Αρσένιο και τη δικαστή Μαρία Ψάλτη



14:42 - Τετ 22/12/2010, tvxsteam



Σε 10 μήνες με τριετή αναστολή καταδικάστηκαν ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου, Εφραίμ, ο μοναχός Αρσένιος και η πρώην πρωτοδίκης Μαρία Ψάλτη.


Σύμφωνα με την απόφαση η κυρία Ψάλτη παρενέβη στο Πρωτοδικείο Θράκης και δεν εκδόθηκε ποτέ η απόφαση που έκρινε ότι οι παραλίμνιες εκτάσεις της λίμνης Βιστωνίδας ανήκαν στο ελληνικό δημόσιο και όχι στη Μονή Βατοπεδίου. Μαζί της καταδικάστηκαν, επίσης αμετάκλητα, για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος οι μοναχοί και πρωταγωνιστές του σκανδάλου Εφραίμ και Αρσένιος.

Σύμφωνα με την δικογραφία η ίδια η Μαρία Ψάλτη είχε ομολογήσει τηλεφωνικές επικοινωνίες και με τους δύο μοναχούς, κατά τη διάρκεια της διάσκεψης για την έκδοση της απόφασης η οποία, τελικά, δεν δημοσιεύτηκε ποτέ.

Αρχικά το δικαστήριο είχε ζητήσει την εφαρμογή της πρωτόδικης απόφασης, όπου είχε επιβληθεί ποινή 15 μηνών φυλάκισης και δικαίωμα άσκησης έφεσης, αλλά η Μαρία Ψάλτη ζήτησε μείωση της ποινής με την αναγνώριση ελαφρυντικών.

Σε δηλώσεις τους οι συνήγοροι υπεράσπισης ανέφεραν ότι ο δικαστικός αγώνας θα συνεχισθεί με προσφυγές στον Άρειο Πάγο, αλλά και στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια.


Αναδημοσίευση από:
http://www.tvxs.gr/news/ελλάδα/ποινές-για-εφραίμ-αρσένιο-και-τη-δικαστή-μαρία-ψάλτη


Σημ. Στιχο-Μυθίας: Αυτή η απόφαση σημαίνει βεβαίως πρακτικά ότι ΚΑΝΕΝΑΣ (ούτε καν οι πρωταίτιοι του σκανδάλου Βατοπεδίου) ΔΕΝ θα μπει στην φυλακή..
Γιατί, είχατε καμμιά αμφιβολία;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου