Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016

Ο τυφλός χειρουργός

Καιρός να τελειώνουμε μια και καλή με την εποχή που συμπληρώναμε επιτυχώς τα κενά μόνο από ένστικτο. Είναι ένα ένστικτο εμποτισμένο με την αποφυγή. Είναι το κενό μεταμφιεσμένο σε άνθρωπο...

Στίχοι: Δημήτρης Μάρκου
Μουσική: Χριστίνα Λιούπη - Ilya Algaer - Γιάννης Ματσούκας - Δημήτρης Μάρκου
Ερμηνεία: Μινρώδ (Δημήτρης Μάρκου)


Καιρός να τελειώνουμε μια και καλή με την εποχή που συμπληρώναμε επιτυχώς τα κενά μόνο από ένστικτο. Είναι ένα ένστικτο εμποτισμένο με την αποφυγή. Είναι το κενό μεταμφιεσμένο σε άνθρωπο. Και μάλιστα σε άνθρωπο που χειρουργεί. Και δυστυχώς σε πολλές περιπτώσεις χειρουργεί επιτυχημένα. Και όχι από τύχη. Αφού οι πρώτες ύλες είναι πραγματικές. Τόσο πραγματικές που σε κάνουν να αισθάνεσαι μάγος και όχι απλά ταχυδακτυλουργός. Και είναι λάθος να είσαι ο Τυφλός Χειρουργός.

Είναι η χρήση των λεπτομερειών που μας ανέδειξε. Είναι οι ίδιες λεπτομέρειες που χειριστήκαμε τέλεια, σα να ελέγχαμε το μυαλό μιας γυναίκας, που τελικά μας κομμάτιασαν τη στιγμή της απόφασης. Είναι σαν το κινηματογραφικό πλάνο. Δραματικό το κοντινό, κωμικό το μακρινό. Γι’αυτό και τα χειρουργία μας έχουν την τάξη αυτού που τα κοιτά. Και δεν βλέπουν όλοι το ίδιο καλά.

Έτσι το ένστικτό μας είναι μολυσμένο από τον άρρωστο τρόπο σκέψης. Το ταλέντο κουρασμένο και μαγικό έτοιμο να εγχειρήσει έτσι όπως μόνο η στιγμή το άφησε τα τελευταία 15 χρόνια. Η βούληση πληγωμένη αλλά μανιακή, να έχουν αλληθωρήσει τα μάτια της στο στόχο από την πίστη. Και το μυαλό να γεννά σύμπαντα σιαμαία αλλά πάντα να σιωπεί. Η ώρα του χειρουργίου είναι τώρα. Και είναι λάθος να είσαι ο τυφλός χειρουργός.



Αlbum:
Μινρώδ - Ο άρρωστος τρόπος σκέψης (2015)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου